Welkom op de website
van de Motor Glider Club MGC225

Zelf leren vliegen: droom of werkelijkheid?

Momenteel heeft de MGC225 een wachtlijst. Stuur een mail naar info(at)mgc225.nl om op de hoogte te worden gehouden.
 
De droom om zo vrij als een vogel door het luchtruim te kunnen bewegen is zo oud als de mensheid zelf. Wij hebben het geluk dat we in een tijdperk leven waarin die droom werkelijkheid kan worden. Want wat is er mooier dan op een mooie dag naar het vliegveld te rijden, een vliegtuig naar buiten te trekken, zelfstandig het luchtruim te kiezen en in vrijheid te genieten van prachtige vergezichten?

MGC 225 maakt het mogelijk!

Er wordt wel eens gedacht dat vliegen moeilijk te leren is, of dat het onbetaalbaar is. De leden van Motor Glider Club MGC225 weten inmiddels wel beter. Zij hebben hun vliegbrevet gehaald of zijn hier nog mee bezig bij onze eigen rijkserkende praktijkopleiding. In het weekend of door de week maken zij schitterende tochten, variërend van een kort vluchtje boven het West-Brabantse land tot een lunchtrip naar Texel of zelfs een meerdaagse tocht door Europa. Vrijwel alles is mogelijk met onze Super Dimona motorzwever. Dit comfortabele reistoestel, waarin piloot en passagier naast elkaar zitten, combineert prima prestaties met een hoge mate van veiligheid en lage gebruikskosten. Juist deze combinatie is voor veel leden een belangrijk motief om voor onze club te kiezen.
Omdat onze uurtarieven slechts ongeveer de helft bedragen van de tarieven voor een motorvliegtuig met vergelijkbare mogelijkheden, zien we ook dat veel ervaren motorvliegers de overstap naar onze vereniging maken. Bovendien biedt onze motorzwever nog de extra mogelijkheid om bij gunstige omstandigheden de motor uit te zetten en zwevend het luchtruim te doorkruisen.

Thuisbasis Seppe

Ons vliegtuig kan eenvoudig via internet worden gereserveerd. Op het tijdstip dat het jou uitkomt staat het toestel voor je klaar op onze thuisbasis vliegveld Seppe. Gemakkelijker kan het niet. Na het uitvoeren van een aantal checks ben je klaar om de motor te starten en naar de startbaan te taxiën. Voor de beginnende en de gevorderde piloot is Seppe een fantastische locatie met een gunstige ligging en uitstekende faciliteiten. Bovendien profiteren leden van onze club van zeer lage landingstarieven. 

Professioneel én gezellig!

Het karakter van onze vereniging kan worden samengevat in twee woorden: professioneel én gezellig. Vliegen is een hobby, maar wel een hobby die professioneel beoefend dient te worden. Veiligheid staat immers boven alles. Dit begint met een gedegen opleiding. Sinds de oprichting van de club in 1992 hebben onze ervaren instructeurs een groot aantal vliegers op professionele wijze naar hun brevet begeleid. Daarnaast beschouwen wij een goed onderhoud en beheer van het materieel uiteraard als vanzelfsprekend. Maar MGC225 is vooral ook een gezellige club. Onze leden zijn mensen uit alle lagen van de samenleving die één passie gemeen hebben: Vliegen! Er worden volop activiteiten georganiseerd zoals informatieavonden, excursies en het jaarlijkse vliegkamp in het buitenland. Goed voor het vliegerschap én de sociale contacten!

Een introductievlucht zegt meer dan duizend woorden...

Op deze website vind je veel informatie over de club, de opleiding, het materieel en de kosten. Toch kunnen we ons voorstellen dat er na het bekijken van de informatie nog wat vragen overblijven. Of dat je zelf wel eens vrijblijvend wilt ervaren hoe het is om achter de stuurknuppel plaats te nemen. Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We zullen je vragen graag beantwoorden of een afspraak maken voor een introductievlucht: de beste manier om te ervaren dat deze droom ook voor jou werkelijkheid kan worden!